Återigen John Paulson och Soros väljer att kraftigt investera i guld


Återigen John Paulson väljer att kraftigt investera i guld och stipendiaten miljardären George Soros gör en liknande insats.

Enligt Bloomberg News, stötte Paulson & Co och Soros Fund Management upp exponering för SPDR Gold Trust för att 21,8 miljoner aktier och 884,000 aktier, respektive. Paulson & Co har nu 44 procent av sin $ 24000000000 fonden utsätts för ädelmetaller.

På onsdagen, enligt Reuters, började guld återhämta efter två raka förlorade dagar med plats guld klättring till $ 1,604.35 ett uns, en ökning med 0,4 procent. Enligt CNBC har under de senaste fyra månaderna guld hade en svår tid att gå längre än en $ 1.525 och $ 1.680 sortiment.

Känd för att göra stora satsningar, mellan 2007 och början av 2009 investerade Paulson kraftigt på bostadsmarknaden , enligt Wall Street Journal.

En talesman för Paulson & Co och  Soros Fund Management vill inte lämna kommentarer.

Beslut av Soros är intressant. Under 2010, som kallas Soros guld "den ultimata bubblan" under ett framträdande på Reuters TV. "Det kan gå högre, men det är verkligen inte säkert och det kommer inte att vara för evigt", konstaterade han.


Sorrentino sade guld har varit i en "konsolideringsfas sedan slutet av februari och har traditionellt rört högre efter sådana perioder."

Han fortsatte, "grunderna bakom guldet som utbudet kommer ut på marknaden och slutet efterfrågan har inte förändrats på något väsentligt sätt. I själva verket har guld inköp av centralbankerna i Stilla havet, Indien och Ryssland nått nya toppar
"Den stora frågan är om inte den här gången är det annorlunda. Varje  driven cykeln i slutändan kommer till ett slut, och tio år är i allmänhet den genomsnittliga längden för dessa marknaden rör sig", säger Sorrentino.

Men trots stora satsningar av två av landets miljardärer, fortsatte han, "... Det finns ett gammalt talesätt bland Wall Street näringsidkare," Det sägs med en viskning och inte med ett rop, när änkor och föräldralösa barn ska komma in, är det dags att komma ut. "