Säsongsvariationer i guldpriset - den genomsnittliga avkastningen av guld för omgående leverans från 2000 till 2011


Säsongsvariationer i guldpriset - den genomsnittliga avkastningen av guld för omgående leverans från 2000 till 2011.

 

 

 

Prisuppgifter för de senaste åren från 2000 till 2011. och under en längre period från 1975 till 2011. visar att i september och november - är de bästa månaderna att äga guld.

 

Sommarmånaderna är visar traditionellt säsongsbetonade svaghet, och det är därför dags att köpa guld på en säsongsmässig nedgång. Traditionell period av styrka i guld börjar i slutet av augusti och varar över vintern och tidig vår till den traditionella mars lågkonjunkturen.

 

 

 

 

 

Säsongsvariationer av guld i fem utvalda år - Bloomberg

Säsongsvariationer av guld syns i diagrammen ovan som visar att i mars, juni och oktober - är de svagaste månaderna för guld, som det var då, det är de faktiska förlusterna.

Att köpa guld i den så kallade sommarens fördjupning var en stor taktik i de flesta senaste 34 åren. Detta är särskilt märkbart under de senaste åtta åren, sedan guldet växer med i genomsnitt nästan 14% på bara sex månader efter sommarens låg sösong .

Vi rekommenderar en strategi för "buy and hold" de flesta av våra kunder.

För dem som är lite mer villiga att ta risker, är en intressant strategi att köpa i början av september och sälja till dess slut, och sedan köpa den 31 oktober.

Självklart är det mer riskabelt eftersom du kommer att medföra extra kostnader och risker, och kan hoppa över eventuell ökning i oktober.