Om att investera i silver
Silver spelar rollen som den andra fiolen mot bakgrund av dess gula motsvarighet. Därför undrar investerare ofta om det är värt att köpa grå metall överhuvudtaget. Silver efterfrågas i form av mynt, smycken, det används för tillverkning av elfordon, solpaneler och medicinsk utrustning. Mångsidigheten hos denna ädelmetall gör den till en populär råvarutillgång. Silver har en dubbel natur - som en ädelmetall och industriell råvara - så denna tillgång kan fungera som en inflationssäkring och vara ett bra värdeförråd.

Det är bäst att investera i fysisk ädelmetall, eftersom virtuellt, digitalt ägande av silver innebär motpartsrisk och inte heller alltid backas upp av fysiskt silver.

Hur investerar man i silver?

Silver är en av de mest populära ädelmetallerna på marknaden, varför det finns i investeringsportföljer runt om i världen. Med tanke på dess många industriella tillämpningar är grå metall en av de mest eftertraktade ädelmetallerna. Med tanke på obalansen mellan utbud och efterfrågan kan denna ädelmetall ge betydande passiv inkomst.

Innan du köper    silvertackor    bör du ta reda på det aktuella spotpriset för det. Detta är priset som de flesta återförsäljare använder för att sätta sina priser. Spotpriset avser det aktuella marknadspriset på silver (som värdepapper, valuta eller råvara) med förbehåll för omedelbar leverans. Detta är priset till vilket köpare och säljare handlar med silver. De flesta återförsäljare använder spotpriset för att sätta sina priser, så investerare måste vara medvetna om denna siffra eller riskera att köpa silver till fel pris. Jämförelse av sådana priser hjälper till att identifiera ärliga återförsäljare.

Investering i fysiskt silver

Vi pratar om investeringsstänger och -mynt, såväl som sällsynta, samlarmynt, smycken, m.m. Det finns några andra saker än spotpriset som investerare bör vara uppmärksamma på innan de gör ett köper    silvertackor .

Silverhalten

Fint sterlingsilver är mycket formbart. Därför tillsätts som regel andra metaller till silver för att ge styrka, nämligen koppar, zink eller nickel. Testet av sterling silver är 92,5%. Barer och mynt skapas av olika prover av silver. Fram till 1965 innehöll silvermynt utgivna av amerikanska regeringsmyntverk 80-90 % av den ädla metallen. För närvarande tillverkas tackor och silvermynt av silver med en finhet på 0,999. På grund av den höga finheten kan investeringsobjekt i silver inte användas utanför gemenskapen av investerare och återförsäljare, det vill säga i stor cirkulation. Om du köper    silvertackor        eller mynt, se till att de har en finhet på 0,999 på ytan.

Tid

Investerare bör välja tidpunkt för att köpa eller sälja silver för att få den optimala inkomsten. Att kolla spotpriser för att få en uppfattning om trenden på marknaden är det första steget. Sådan information är nödvändig för både köpare och säljare. Du måste planera i förväg och inte frestas att sälja silver  snabbt eller köpa under marknadsoro eftersom det är svårt att dra full nytta av att äga fysiskt silver.

Skydd

Som är fallet med många andra fysiska tillgångar, är silver föremål för deformation på grund av yttre faktorer. Därför måste alla ansträngningar göras för att skydda och försäkra den. För små samlingar är ett personligt hemskåp lämpligt. För större samlingar - mer än 1000 uns - är det bättre att använda tjänsterna för en pålitlig lagring.

Dessutom, på grund av dess billighet, är silver ofta förfalskat. Därför är det bättre för investerare att köpa fysiskt silver i små kvantiteter från en pålitlig återförsäljare

Investeringar i silvertackor och mynt

Att köpa silvertackor och mynt är det mest effektiva sättet att investera i fysiskt silver. Silvertackor tillverkas genom att hälla rent silver i en lämplig form, så att de har en låg markering. Att köpa mycket investeringssilver i denna form är ett fynd för investeraren.

Produktionsprocessen för investeringsmynt är mer arbetsintensiv, så dessa produkter har en högre marginal. Mynt hälls inte utan präglas och förseglas sedan i en skyddande förpackning. Mynt låter dig tjäna passiv inkomst från att äga silver, samt få en premie på grund av den speciella kvaliteten på prägling, cirkulation och samlarbarhet.

Köp investerings-, jubileums- och samlarguldmynt.